Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: 200 bin yolcu seyahat etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul-Sivas YHT açıldığı günden bu yana 200 bin yolcunun seyahat ettiğini duyurdu. Ayrıca, Ankara-Sivas hattının 1,3 milyon yolcuya ulaştığı belirtildi.

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: 200 bin yolcu seyahat etti

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı’nın açılışından bu yana yalnızca 4,5 ayda 200 bin 186 yolcunun seyahat ettiğini duyurdu. Bakan, Ankara-Sivas hattının ise 26 Nisan 2023’te hizmete girdiğini ve o tarihten bu yana 1 milyon 306 bin 159 yolcunun bu hattı kullandığını belirtti.

Uraloğlu, İstanbul-Sivas hattında Yıldızeli ve Elmadağ istasyonlarının 23 Eylül'de hizmete gireceğini açıkladı. Bu yeni istasyonların, ulaşımın yanı sıra bölgesel bağları güçlendiren önemli noktalar olduğunu vurguladı.

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin YHT ağıyla ilgili yaptığı açıklamada, toplam 2.251 kilometrelik hızlı tren hattının ekonomik ve sosyal kalkınma için büyük bir katkı sağladığını ifade etti. "Hızlı tren ağımız, şehirleri bir araya getiriyor, ekonomik faaliyetleri canlandırıyor ve turizme destek veriyor. Vatandaşlarımız artık daha hızlı ve güvenli bir şekilde seyahat edebiliyor,” dedi. Uraloğlu, ulaşımda modern bir Türkiye için çalışmaların süreceğini sözlerine ekledi.

 

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: 200 bin yolcu seyahat etti

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.